Köpvillkor

Allmänt
Genom att beställa från vår internetbutik accepterar du våra villkor som finns att läsa nedan.

I denna webshop kan du beställa endast inom Sverige. Kunder utanför Sverige måste beställa på www.lankava.fi och för att kunna ta del av våra företagspriser måste även företagskunder beställa på www.lankava.fi. Kontakta oss för mer information.

Alla priser anges inklusive moms och gäller endast om beställning görs via internetbutiken. Beställningar som görs via telefon och e-post kommer att faktureras enligt våra finska priser vilka inte på något sätt kan jämföras med priserna på denna hemsida.

Vikten i produktbeskrivningarna är genomsnittlig vikt. Produktens egentliga vikt kan variera.

Bilderna i vår internetbutik är endast avsedda för illustrativa ändamål vilket innebär att produkterna kan skilja sig från bilderna som visas på vår hemsida. Produkternas färg kan inte exakt återges av de färgkartor som finns publicerade. För en mer tillförlitlig återgivelse av färgerna rekommenderas våra garnkartor, men eftersom nyansskillnader mellan olika färgbad förekommer kan produkter från olika partier skilja sig från varandra.

Vi reserverar oss för eventuella publiceringsfel samt slutförsäljning och förbehåller oss rätten till prisändringar. Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor när som helst utan förvarning. I de fall villkoren ändras kommer din fortsatta användning av våra tjänster visa att du accepterar de ändringar som gjorts.

De mönster som publiceras på vår hemsida får användas av våra kunder utan extra kostnad. Lankava ansvarar inte för eventuella fel i dessa mönster.

Beställningsbekräftelse
När du har gjort en beställning i vår internetbutik får du en beställningsbekräftelse till den e-postadress du har angivit vid registreringen. Bekräftelsen skickas automatiskt vilket förutsätter att en giltig e-postadress har angivits.

Leverans
Leverans sker endast till Sverige. Kunder utanför Sverige kan beställa från www.lankava.fi. I regel skickas varorna 1-3 arbetsdagar efter mottagen beställning. Vanligtvis tar postgången sedan 4-6 arbetsdagar. Om inte alla beställda artiklar finns i lager kontaktar vi dig innan vi skickar din beställning. Observera att leveranstiden för varpflätor är upp till 4 veckor eftersom de tillverkas efter beställning.

Leveranskostnad
Fraktkostnaden per paket är 130 kr. Ett paket får väga max 15 kg (brutto). För vävstolar är frakten 1250 kr. Om paketets vikt överstiger 15 kg kontaktar vi dig innan vi skickar din beställning.

Ångerrätt
Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du tagit emot varan förutsatt att varan är oanvänd. Returkostnaderna är du skyldig att betala. Uppmärksamma att det är du som köpare som ansvarar för varan till dess att den avlämnats hos oss. Vi kan inte ge dig ersättning om paketet kommer bort. Vill du utöva din ångerrätt måste du informera oss om detta via e-post eller telefon innan ångerfristen har gått ut. Packa returvaran väl och återsänd den till vår adress som du hittar längre ner. Bifoga även följande information med paketet: ditt namn, din adress, telefonnummer samt beställningsdatum. Du kan använda vår returblankett för att ange dessa uppgifter. Bifoga sedan den fullständigt ifyllda blanketten med paketet. När varan har mottagits och granskats av oss återbetalas det du betalat, med undantag av returkostnaderna, förutsatt att varan returnerats oanvänd och i oskadat skick.

Undantag från ångerrätten
Ångerrätten gäller inte i de fall en vara har tillverkats enligt kunds speciella önskemål, såsom varpflätor. Ångerrätten gäller inte heller i de fall då enskilda specifika produkter beställs direkt från tillverkaren enligt kunds önskan.

Outlösta paket
Paket som inte hämtas ut returneras till oss per automatik och du debiteras en avgift på 290 kr för omkostnader. För att utnyttja din ångerrätt måste du följa instruktionerna för ånger.

Felleverans eller skadade varor
Kontakta oss om det är fel på leveransen eller varorna innan en eventuell retur görs. Våra kontaktuppgifter finner du längre ner. Enligt Konsumentköplagen har du 3 års reklamationsrätt.

Betalsätt
Vi samarbetar med Klarna som tryggt och säkert hanterar din betalning. Garnvaruhuset Lankava har ingen tillgång till dina betalningsuppgifter.

Export
Kunder utanför Sverige kan besöka vår webbsida www.lankava.fi för att lägga en beställning. Sidan kan ses på både svenska och engelska. Priserna där är i euro och kan inte på något sätt jämföras med priserna i denna internetbutik.

Företagskunder och återförsäljare
För att kunna ta del av våra återförsäljarpriser måste företagskunder beställa på www.lankava.fi. Kontakta oss för mer information.

Integritetspolicy
Garnvaruhuset Lankava behandlar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. I och med att du lämnar dina uppgifter till oss godkänner du att vi registrerar dem i vårt system. Vi sparar endast sådana uppgifter som namn, adress, telefonnummer och e-postadress som vi behöver för att utföra vårt uppdrag gentemot dig, exempelvis för att sända dig din beställning. Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till tredje part annat än om vi enligt lag skulle bli tvingade att göra detta. Du kan när som helst begära borttagning ur vårt register samt få information om vilka uppgifter som finns registrerade om dig genom att skicka en skriftlig begäran till oss. Uppgifter som inte är aktuella eller nödvändiga tas bort från vårt register på vårt eget initiativ förutom på din egen begäran.

 
Kontaktinformation  

Lankava Oy
Kauppatie 91
62200 Kauhava
FINLAND
VAT-nummer: SE502076789201
Tel: +358 44 7504047 (OBS! Samtal debiteras enligt utlandstaxa. Telefontid mån-fre 8:00-16:00)